Wat is het meest obscure (of bizarre) sportfeit dat je kent?

Wat is het meest obscure (of bizarre) sportfeit dat je kent?
by Sjoerd Van Der Meer May, 6 2023

De ongelooflijke verhalen achter bizarre sporten

Als sportliefhebber heb ik in de loop der jaren heel wat bijzondere en opmerkelijke sportfeiten voorbij zien komen. In dit artikel deel ik met jullie de meest obscure en bizarre sportfeiten die ik ben tegengekomen. Ik kan je verzekeren dat je versteld zult staan van deze ongelooflijke verhalen achter de meest bizarre sporten.

1. Het curieuze geval van de duivenrace

Heb je ooit gehoord van de duivenrace? Dit is een sport waarbij duiven lange afstanden vliegen om zo snel mogelijk terug te keren naar hun thuisbasis. Een opmerkelijk feit is dat er in 2011 een duif was die de race won, ondanks dat het beestje bij de start van de race zijn kop verloor. Hoe dit mogelijk was, is nog steeds een raadsel. Maar het is zeker een van de meest bizarre sportfeiten die ik ken.

2. Het mysterieuze schaakspel op de fiets

Schaakspel op de fiets? Ja, je leest het goed. Deze sport bestaat echt en is ontstaan in Duitsland. Het idee is simpel: je speelt een potje schaak terwijl je op de fiets zit. Dit leidt tot bizarre situaties waarbij de deelnemers zich moeten concentreren op zowel het schaakspel als het fietsen. Het meest opmerkelijke feit dat ik hierover ben tegengekomen, is dat er in 2015 een wedstrijd plaatsvond waarbij alle deelnemers tegelijkertijd van hun fiets vielen. Hoe dit kon gebeuren is nog steeds een mysterie, maar het is zeker een verhaal dat je niet vaak tegenkomt.

3. De onwaarschijnlijke overwinning van het dwergwerpen

Dwergwerpen is een omstreden sport waarbij een persoon (meestal een dwerg) zo ver mogelijk wordt geworpen. Hoewel deze sport in veel landen verboden is, blijft het een intrigerend fenomeen. Het meest bizarre feit dat ik hierover gevonden heb, is de overwinning van een 97-jarige vrouw in een dwergwerpcompetitie. Ondanks haar hoge leeftijd wist zij de jongere deelnemers te verslaan en de prijs in de wacht te slepen. Het verhaal achter deze prestatie is onbekend, maar het is zeker een van de meest opmerkelijke sportfeiten die ik ooit ben tegengekomen.

4. Het wereldrecord onderwater schaken

Als je dacht dat schaken op de fiets al bizar was, bereid je dan voor op het volgende niveau: onderwater schaken! Deze variant van het schaken wordt gespeeld in een zwembad, waarbij de spelers gekleed zijn in duikuitrusting. Het meest opmerkelijke feit dat ik hierover heb gevonden, is dat een man genaamd Frank van den Berg in 2004 het wereldrecord onderwater schaken vestigde door maar liefst 10 uur en 14 minuten onder water te blijven. Dit is een prestatie die je niet snel zult vergeten.

5. De bizarre sport van het eierlopen

Ja, je leest het goed: eierlopen is een sport waarbij deelnemers zo snel mogelijk een parcours afleggen terwijl ze een ei op een lepel dragen. Een opmerkelijk feit over deze sport is dat er in 2006 een man genaamd Hennie van der Wal een wereldrecord vestigde door een afstand van 100 meter te overbruggen in slechts 16,59 seconden. Dit is een indrukwekkende prestatie, vooral als je bedenkt dat hij het ei op de lepel moest balanceren zonder het te laten vallen.

Ik hoop dat je hebt genoten van deze verzameling bizarre en obscure sportfeiten. Het blijft fascinerend om te zien hoe creatief mensen kunnen zijn als het gaat om het bedenken van nieuwe sporten en het verbreken van records. Wie weet wat voor ongelooflijke sportfeiten we in de toekomst nog tegen zullen komen!